Aandachtpakkers

Hoe krijg je aandacht van je doelgroep?

Aandacht is een schaars goed. Hoe zorg je dat je je doelgroep toch bereikt? Op welke manieren maak je nog écht contact? Voor het antwoord op die vragen gaat postnl met professionals in gesprek. In deze editie van aandachtpakkers het verhaal van bol.com. Ontdek hoe zij het aanpakken.

Carolien van Brakel, strategy lead en Mathieu Veldhuijzen, lead speelgoedboek bij bol.com vertellen hoe bol.com met hulp van PostNL ervoor zorgde dat het speelgoedboek zoveel mogelijk kinderen in Nederland en Vlaanderen bereikte. Hoe trek je de aandacht van het hele gezin in aanloop naar de feestdagen? Voor een online speler lang niet makkelijk, aangezien je deze doelgroep niet heel gericht via online kanalen kunt bereiken. Bol.com zette daarom een beproefd concept in: een speelgoedboek, verspreid onder miljoenen huishoudens met kinderen in Nederland en Vlaanderen. Met succes. Carolien: “We zagen dat de magie van de feestdagen zo’n enorme impact op kinderen en hun ouders heeft. Wij wilden met het speelgoedboek ouders gemak en inspiratie bieden en kinderen de lol van een verlanglijstje knutselen laten ervaren. Door het speelgoedboek als direct mail te versturen, wisten we zeker dat het bij de juiste doelgroep terecht zou komen.”

Uiteraard legt de webwinkel in het boek een link met de digitale wereld: Mathieu: “Door een QR-code te scannen, komt de consument direct terecht bij het juiste product in de webshop. Producten kunnen op een digitaal verlanglijstje worden gezet en via de app gedeeld worden met bijvoorbeeld opa’s en oma’s.” Kortom: ultiem gemak in de drukste tijd van het jaar.

Of bol.com opnieuw de speelgoedboeken zou verspreiden via direct mail is dan ook een no-brainer. Carolien: “Uit onderzoek blijkt dat 85% van de ontvangers van het speelgoedboek heeft aangegeven dat ze in 2020 weer met smart zitten te wachten op het speelgoedboek. We hebben echt een groeiversnelling gemaakt met de bol.com speelgoedwinkel en daar heeft het speelgoedboek zeker aan bijgedragen.”

Klik hier om de video te bekijken

Bron: Postnl

Efficiënta | Burgemeester Aalberslaan 78 | 2922 BE Krimpen a/d ijssel
+31 180 512 522  |  info@efficienta.nl

Privacy Policy
Leveringsvoorwaarden